22 июн. 2011 г., 23:23

Издател и Крава 

  Поэзия » Юмористическая
646 0 7

Издател и Крава

 

                    (Басня)

 

Един издател един ден

се ровеше из коша с плява,

понеже беше просто гладен,

да зърне нещо да издава.

 

И изведнъж сред тази плява

проблесна лъч, видя видение,

съзря той “труд” на Дойна Крава

и каза: - Има провидение!

 

Това тук си е чиста плява,

отдето и да го въртиш, 

ала го пише - Дойна Крава,

значи ще падне и бакшиш.

 

Ще я похваля стрина Дойна,

ще ù направя малко вятър,

ще кажа: Ти си песнопойна

птица, туй даже става за театър!

 

Така и тя, и аз доволни,

ще я издавам, щом си плаща,

за тез писания фриволни,

тъпи, О`Дойна, Дойна Крава нашата!

 

Моралът тука е, приятел.

Не вярвай много на издател!

:)

 

© Ми Ки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??