Макар студен
и в този ден
изгрей за мен
прекрасна пак.
Възпламенен
бъди ми знак
тъй съкровен
след тъжен мрак.
Не ще съм в тлен,
а възроден.
Живот свещен
усещам благ.
Макар студен
и в този ден
изгрей за мен
прекрасна пак.
И откровен
сред есен, драг -
обнадежден
духът е маг.
Аз вдъхновен
и окрилен
летя спасен
към твоя бряг.
Макар студен
и в този ден
изгрей за мен
прекрасна пак.
И несломен
под сух листак,
преобразен,
съм мил чудак.
Непобеден
и обновен
не ще съм в плен
на лед и сняг.
Макар студен
и в този ден
изгрей за мен
прекрасна пак.
© Асенчо Грудев Все права защищены