По изгрев-слънце срещат се влюбени
и път намират съдби изгубени.
По изгрев-слънце се сбъдват мечтите,
светулки греят, пеят щурците.
По изгрев-слънце цъфтят цветята,
чезнат и мракът, и самотата.
По изгрев-слънце се ражда надежда,
човекът с вяра към Бог поглежда.
По изгрев-слънце на обич ухае,
за нежност и ласка човек мечтае.
По изгрев-слънце иде сияние
и сбъдва всяко свидно желание.
По заник-слънце настава време
за изкупление от тежко бреме.
По заник-слънце е равносметка
и поучение от всяка грешка.
По заник-слънце душата почива,
мъка човешка луната отмива.
По заник-слънце вещае добруване,
към ближния сърдечно пътуване.
© Златка Чардакова Все права защищены
Благодаря, Дани! Дано се сбъднат надеждите ти!
От сърце ти благодаря, мила Скити!
Благодаря сърдечно, Наде!
Ники, сърдечни благодарности!
Младене, благодаря за чудесния коментар и за подкрепата!