Като канарчета,
затворени във клетка,
погълнаха ни
скучни седмодневия.
Изчезна
зад решетките и трепета,
а любовта
превърна се в смирение.
Самумът е
безжалостно циничен.
Издигна между нас
огромни дюни.
МасУбори във транс
и безразличие
превърнаха цветята в диви бурени.
Потърсихме
пролука за мечтите си,
а раните
поникваха безкръвно...
И луднали
от повик за обичане,
леглото ни
заспиваше в безмълвие.
© Найден Найденов Все права защищены