ИЗКУШЕНИЕ И ИЗТРЕЗНЕНИЕ
(от конкурса на в. "Стършел" "Диабетик и сладуранка" -
първоаприлски поздрав за откровенци)
Ах, такава сладуранка
зърнах и обля ме плам!
Изкусителна, засмянка,
пухкава... Ще я изям!
Ще я сдъвча целиничка.
На дивана с топ гастрол
или в спалнята. Сегичка!
Ни висок холестерол,
ни калории ме плашат.
Може да е с цял вагон
е-та. Е, та? Може с каша
даже и от силикон.
Почна ли я, прошка няма!
Но забравих май за миг,
ох, пред тортата голяма,
че съм върл диабетик.
© Борко Бърборко Все права защищены