Кога дошло ни е това пък до главата!?
Кога от Ева изкушен е бил Адам?
О, не!
Аз приказка за "ябълката" ще разкажа!
Във миналите Божи времена,
те голички били си двама -
там някъде далече, в Рая.
Хванати в едно - ръка в ръка.
Дори и лИстите не скрили оня "срам"...
"Натюр" ще каже някой,
обаче, няма да е то съвсем така!
Е, нямало е място за измама -
дали със силикон била е Ева,
или с тупе фалшиво бил си е Адам...
Но Бог наказал ги за туй,
че със измама ги подмамила Змия,
понеже плод похапнали от оня, забранения,
а то било си... просто ябълка една.
Но хитра си останала Змията,
че ум царувал в малката глава
и искала да е на Първо място в Рая
и конкуренция да няма, както досега!
И тъй...
Заради кражбата, извечната, Оная
и от наивните глави на Ева и Адам,
Бог изгонил ги набързичко от Рая...
сега царуват си Змии и тук, и там!
Дали пък само аз това го знам!?
© Петя Кръстева Все права защищены