След основен ремонт, боядисана цялата
на 21 декември отварям държавата.
Скулптор да бях, да мога и зная
възвишени форми за нея щях да извая.
Художник да бях и цветове да редувам
изящни картини за нея щях да рисувам.
Лиричен поет да бях се родил
най-нежни рими за нея бих подредил.
Композитор класик ако съм бил
най-вълшебни мелодии на нея бих посветил.
Прочут архитект да съм и да мога сега
най-чудни дворци за нея да построя,
но какво я правя, не мога да крия
като съм прост тенекеджия.
д-р изк. Иван Лапатов
© Ivan Lapatov Все права защищены