Изкълвани мигове
" Това, което продаваш - те купува."
Кокошката в часовника
кълве секундите.
Кълве ги с ненаситно
постоянство.
И времето изчезва във абсурда,
превзел междучовешкото
пространство.
Така приема вид на календар,
обесен
срещу тебе, на стената.
Животът ти,
подготвен за пазар,
е подреден
по месеци и дати.
С рождения ти ден,
търгът е почнал.
Кога ще свърши -
даже Бог гадае.
А ти се мъчиш,
с педантична точност,
цената си - реалната
да знаеш.
И все не можеш
да пресметнеш всичко.
Опитваш да залагаш,
сам на себе си.
Разбираш след това,
че няма смисъл.
Търгът е таен -
всички срещу тебе са.
...
Останал си без дъх,
но пак не спираш.
Печалбата
е крайната ти гара.
А купувачът
гледа ти сеира,
законспириран
вътре - в календара.
Кокошката
в часовника -
кълве секундите.
И няма нищо -
нищичко абсурдно.
© Александър Калчев Все права защищены