Измислен свят
На А.
В измислен свят душата ми живее,
Защото в истинския просто ден след ден линее.
Умира бавно… в самота,
А бих желал да я спася, понеже ми сал’ една.
В измислен свят душата ми будува,
Защото в истинския спи, но не сънува
Безлични дни и нощи преминават,
Без никаква следа в нея да оставят.
В измислен свят живея ден след ден,
Защото в истинския паднал съм във плен..
На мъка и на болка изживяна,
А трябва, трябва да преборя тая моя рана.
В измислен свят ще продължавам да живея
И дордето дишам ще копнея
Да бъдеш моя и наяве и на сън
Душата си тогава ще освободя за този свят навън.
28.02.2024
© Владимир Велев Все права защищены