(да се чете само от 50-70 годишни МЪЖЕ)
!
О, майна,
старая се да не допускам в тялото си
стареца.
И в духа!
Омайници 35-годишни ми го вдигат нощем,
в целителните сънища,
но май
и дявол, еднокрак и клепто- там напира,
защото всяка сутрин само единия чорап намирам.
Комай и ключовете на колата крие. Когато
бреговете ми роптаят срещу залеза,
изпраща дяволици,
които ме накарфичват,
обръщат ми хастара и ме
изпразват
откъм съдържания.
...
Сега извивам шия
подир комшийката ми едрогърдеста,
люлееща акорди във хормония,
а дяволчето в мен просъсква:
"...ами... ако не (ти) стане"
!?
Но май
нахлува кръв където трябва,
от всеки звук и стон израства цвете;
рапанчето просветва енергийно;
в очите ми съзвездия изригват - бликва живот -
и ставам Ангел!
!
О, майна!
!
!
!
!
!
!
!
© Ангел Все права защищены
Благодаря!