16 июл. 2007 г., 10:46

Изповедта на Салиери/по филма"Амадеус" 

  Поэзия
775 0 1
Изповедта на Салиери
(по филма"Амадеус")

Измъчвам се от завист, като от проказа.
Намразих си ръцете и слуха.
Но благовея пред екстаза,
обхванал леденото ми сърце,  духа.
Молитвите отдавна съм проклинал.
Не вярвям и на себе си дори.
Господ ме отбягна и отмина
и неговите притчи са лъжи.
Готов съм чаша със отрова да изпия,
за да не слушам музиката недостъпна.
Очите ми желаят да убият.
Но чувствам трелите изтръпнал.
В съня си гроба му копая.
Унасям се във неговия Реквием.
Изгонвам го от Ада и от Рая
и се събуждам ужасен.

© Венцислав Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Господ ме отбягна и отмина
    и неговите притчи са лъжи.

    !!!*

    поздрав!
Предложения
: ??:??