Изпросено – не ми е сладко:
Прегърни ме от сърце!
Изпросено – не ми е нужно,
нужни са ми две ръце,
които да ме стискат
сякаш съм жълтица,
които да ме милват
сякаш съм дете;
готови те за мен
единствено на всичко:
готови и да просят
за моето сърце.
© Росица Иванова Все права защищены
Тези две ръце не могат да бъдат други, освен две, сърцето също винаги е едно.
Шаблонно е.