Погледна ме в очите и ми каза,
че можеш да обичаш само мен
и двамата потънахме в екстаза
на този ден, с вълшебство зареден.
Поехме по трънливата пътека
с преплетени ръце, съвсем сами,
без страх, без колебание, полека,
повярвали в звездата си за миг.
И падахме и ставахме отново,
потъвахме в дълбоките води,
изплувахме разкаяни, готови
да бъдем по-открити от преди.
За грешките платихме много скъпо,
заблудите изстрадахме до край!
Светът не пожела да ни отстъпи
частица от жадувания Рай!
Но винаги в сърцето ще запазя
една следа от спомен съкровен
когато ме погледна и ми каза,
че вечно ще обичаш само мен!
© Елка Тодорова Все права защищены