Изстрел 5
Сол на земята или пудри църковни,
светлина на света или сиви
Господни светии, или виновни
стада със съзнания криви?
Дързостни, смели или лигави жаби,
честни хора или хитри търгаши,
силни в Духа или кекави баби,
на здрава храна или блудкави каши?
С меки сърца или танкови брони,
нисши по дух или висши по ум,
зрели във съд или неутрони,
интимни с Исус или празен шум?
Стегнати, будни или затлъстели,
с образ от Бога или от хора,
твърди във скръб или мекотели
в Живия Дух или в букво-затвора?
23. 08. 2007 г.
Прага
© Станимир Тахов Все права защищены