Изящество струи от тебе, чар.
На феите дете, с природен дар,
вълшебство чисто в тебе се таи
и пошлостта избягала стои
зазидана от завистлив товар.
Снага и лик рисувани със жар
напомнят на Венера и Ищар,
но теб те има днес и се брои
сегашното... изящество струи.
Шедьовър нов във този свят престар
със младостта си носиш щедър цяр.
От светлината мрака се бои
и планове дори и да крои
ще бъде падналият, жалък цар
пред теб, Звезда... изящество струи.
© Асенчо Грудев Все права защищены