Аз си имам жабче,
жабче-жабадорче.
Намерил съм го някога,
скрило се под борче.
Под борчето в гората,
с острите иглички,
на жмичка си играло
с много други птички.
Но дали е птичка –
мойто жабадорче?
втренчено щом гледа
в кръглото прозорче.
Ходи и играе,
лута се и скита,
ала щом му домъчнее,
пак при мен долита.
Жабче-жабадорче,
много те обичам.
Кажеш ли ми – Тръгвай,
с тебе ще отлитам.
© Николай Стойчев Все права защищены
Много ми хареса. с обич, Николай.