Жабата бунтовница
Жабата все недоволна е, кряка
и шумотевица вдига.
Щъркелът нервно със клюна си трака,
иска да спретне интрига.
От нейната ария мощна обаче
лесно гневи се жабока.
В своята глупост тя все го прескача,
тръгвайки в грешна посока.
Щъркелът умен, открива я лесно
с нейното крякане шумно,
че е гневът ù открит, неуместен,
а е това неразумно.
Миг съдбоносен - попада във клюна.
Вижда се, плячка е лесна.
Макар че загива от свойто безумие,
с бунта си става известна.
© Пенка Войнова Все права защищены