Като гледам, ме изпълва жал
в що за свят живеем.
Общество без норма, без морал,
безмислено живота си пилеем.
Гледаме лъжата във очите,
а обявяваме - не съществува.
Лъжем себе си самите
и никой не го интересува.
И се оправдаваме безспир
със другия до нас,
превърнали крадеца във кумир,
излъгал ни с пари и власт.
Да нямаме достойнство и морал,
да лъжем и крадем,
да нямаме към ближния си жал,
към бога почит, вяра, за да спрем
и да се замислим за живота,
за истината във лъжата,
с какво различен си от скота,
или приличаш на свинята.
© Динко Милев Все права защищены