26 мая 2016 г., 16:17

Жалко но факт 

  Поэзия
420 0 0

Честит празник, родни политици,
на вас, които не владеете чужди езици,
навярно от респект към Солунските братя...
Вие отстоявайте делото свято.

 

Но научете езика поне съвършенно.
Святото дело е дело свещенно.
Бъдете сеячи на думите родни,
Бог не помага на безподобни.

 

Не смесвайте мисия със интереси.
Чуждите думи са плътни завеси,
които засенчват от нас светлината.
Не бъдете чужди, бъдете си братя.

 

Нали сте там за една и съща Родина?
Нали всички желаете да я има?
Говорете разбираемо за народа,
стига с чуждоезичната мода.

 

Нека да започнем веднага промени,
към бъдното да тръгнем възродени...
Но този език на моите деди
с продажни политици се сдоби.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??