Животът ми беше просто театър -
сцена, пълна с фалшиви декори.
Аз вечно бързах, тичах нанякъде,
за да играя винаги главните роли.
Офелия бях. Играх Клеопатра,
бях Дездемона, бях Жулиета,
но животът ми отмъсти и ме запрати
да играя роли из небитието!
Аз тичах да търся своята роля.
Изиграните - вие не ги одобрихте!
О, Жана д'Арк е вашата воля!
Добре.
Изиграх я.
Харесахте ме и ме изгорихте!
© Елисавета Краева Все права защищены