От тълпата мен ме някой пита,
желая ли да бъда крал.
С приближена, достолепна свита,
какъв живот ли бих живял!
Реших, на истината ще заложа,
нея можеш трудно да понесеш.
В живота здраве, дай ми Боже,
иначе ще се превърна в леш.
Славата от човека си отива
дори сърцето му да е гранит.
И крал да си, стъпиш ли на криво,
от съдбата все ще бъдеш бит!
© Миночка Митева Все права защищены