Жена
Не ми обръщай гръб, даже когато
казвам, че искам най-много това.
Стисни ме силно, хвани ми ръката,
позволи ми да бъда просто жена –
слаба, на моменти много наивна,
безкомпромисна, в случаи – зла …
Ревнива и плаха, често безсилна,
но въпреки всичко… жена…
Не ми обръщай гръб, даже когато
лекомислено тръгна по черния път.
Ако трябва, хвърли ключа за вратата,
аз имам нужда да бъдеш такъв –
упорит, не за един, а за двама,
безкрайно силен, дори романтичен.
И когато заплача на твоето рамо,
да се чувствам щастливо обичана.
14.06.2014
© Сияна Георгиева Все права защищены