Не я разбирам аз, не я...
Срещу ти мило се усмихва,
след миг заплаква. Ах, жена...
И удивлява, и стъписва.
И ако някой ми рече,
че е познал докрай жените,
а от разбитото парче
ще я слепи и ще опита –
не ще повярвам аз. Защо
загадка са за мен красива?
Създадената от ребро
с душа на дявол се надсмива
над опита да разберем
жената – плачеща и дива,
с която теглим под ярем
живота в орната ни нива.
© Иван Христов Все права защищены