Много моми да си любил
по цялата земна шир,
навсякъде ум да си губил,
не си със себе си в мир.
Някоя ум ще ти грабва,
макар, да не мислиш за нея.
Ще се наложи и трябва
да я посрещнеш на кея.
Светът и за теб е далечен.
Отдавна си го отписал.
Ала нагонът извечен
вас двамата ви е орисал.
Житейските ти стремления
далеч са от нейните страсти.
Няма, за жалост, две мнения-
изпадаш в житейски контрасти.
В момента имаш съпругата.
Животът тече си лежерно.
Уви, появи ли се другата,
в друг свят ще попаднеш наверно.
Недей да намесваш съдбата!
В случая тя е далече.
На тебе се пада ,,Жената".
Завиждам ти, вярвай човече!
© Георги Янков Все права защищены