Наблюдавано отблизо....
Жената - мечта 27.12.2017
Преди да се ожени мъжът си мечтае
жена му да бъде в света най-красива,
но... стане ли негова - той вече желае
да бъде и двете - красива и домакиня....
Тогава животът, за който "роден" е
ще бъде по-хубав от ангелска песен!
Ще бъде домът му и бита - подреден -
ще хвали пред всеки късмета чудесен!!
А жената, очаквала само мъжка опора -
изведнъж се оказала на път за Голгота...
И сутрин щом още очите отвори
задачите върши, подредени с "охота".
Отива на работа - или трафика чака,
или ходи пеша и вече уморена е!
Учи деца там, все права на крак!
Изморителен шум, със безброй децибели!!
На връщане - прави пазар със продукти,
че семейството храни - три броя мъже..
Уж е нежния пол, но какви ти отстъпки! -
нали еманципирана е, властта му превзе..
Къщата подрежда, пере, готви, глади,
минава и често със прахосмукачка.
А нявга наум и сама си се чуди -
дали е добра или.. просто глупачка...
Задачите гонят я - да би могла и по две
да върши едновременно - да смогне, ама не!
Описаното "женска" грижа, не е за мъже....
не сещат се дори за комплимент поне!
За мъжа си е жена - мечта, късмет голям,
а за нея той неосъществен е блян!!
© Ирина Филипова Все права защищены
О,Живко,и ти пак си наблизо....Благодаря за "любими"