На Празника ти всички долетяха:
оси, пчели и пъстри пеперуди...
И всяка под сиротната ти стряха
у тебе свидни спомени събуди.
Познаваха те влюбен и безпътен.
И всяка, със нескрито настървение,
разрови и потърси свое кътче
в душата ти – самотна и ранена.
И не видяха, нито ще сънуват
как твоето сърце в сълзи се дави
и дълго след това ще боледува –
от зряла обич в тебе. Нераздадена.
© Елица Ангелова Все права защищены