Как да живея без тревоги
Как да намеря своя път
Като ме преследват хиляди тегоби
И всички свързани с грехът.
Как да заспивам с чиста съвест
Когато всяка мисъл е нечиста
И всеки ден, очаквам тръпнещ
Да се прелисти на живота листа.
Но има знам аз чувство безнадеждно
Усещане, че утре ще е по добре
Звучи като мелодия, наивно, нежно
И всеки с тревоги го зове.
Надежда се нарича туй чувство безнадеждно
За по добър живот от утре, или днес
От утре времето ще бъде безметежно
С малък от съдбата жест.
© Hristo Hristov Все права защищены