Ах, колко страстно в мен се влюбват,
направо ми се вие свят!
Внезапно после ме разлюбват,
че бил съм смахнат и чепат.
Кафета пия и димя с цигари.
Объркан е световният ни ред.
Не смогват с нищо, млади, стари,
любов и бит, кое е по-напред?!
Стоя си в нищото, изпаднал във нирвана.
Повтаря се светът, не се е променил.
Наливам вино в стъклената кана.
И съм пиян, преди да съм отпил.
© Георги Стоянов Все права защищены