"Жив е той, жив е, лежи и пъшка" -
на кой ли му пука за раната мъжка.
Вълкът да го ближе - някой ще каже,
така му се пада, бе, щом мисли за назе.
Той пък защо ли, защо да се връзва,
кой го е молил на бой да тръгва.
Що ли сърцето не може да трае!
- Ти си кротувай! - това баба знае.
Я по-спокойно гледай напред -
"всичките верват" ще е наред,
всичките верват ще е наред,
щом сме с Америка в новия век.
Искаш ли пачка, недей да се стискаш,
кради си спокойно, на бога ще пискаш.
"Някое гадже щипни тук, пипни там
нищо, че казва:
- Мен много мъ е срам."
"Продадоха, мамо, и белите манастири",
кучето влачи кой да го дири?
Пийни по-добре студена вода,
"Драгиева чешма мъката ми разпиля!"
"Жив е той, жив е, там на Балкана",
вълкът да му ближе лютата рана,
други на него сянка да пази,
така му се пада, бе,
щом мисли за нази,
щом мисли за нази.
© Иван Иванов Все права защищены