Живеем в паралелни вселени.
Боиш се ти от мен, аз от тебе – не,
но и двамата отдавна знаем –
не търсим другият да падне на колене.
Един от нас твърди, че вярва в бог
и за всяка постъпка е негов учител.
Другият знае, че очите не лъжат
и следва източен поет и мислител.
Ще продължава да търси до неговия предел
всеки своя изгубен кивот.
Не трябва парите да са едниствена цел
в този или някой друг живот.
Щастливо живеят бизон и делфин
всеки в своята отредена среда,
Загива делфинът оплетен в мрежи,
а убиват бизона със стрела в гръдта.
© Вили Тодоров Все права защищены