Не сънувай конете на другия бряг,
как препускат на воля в полето.
Не очаквай да има красивия знак
от дъга многоцветна в небето.
Не сънувай пожара на златни жита,
как в огромните пламъци гинат.
Запази във душата си малки зрънца
те са Дар и през огън ще минат.
Не сънувай любов в тези голи тела.
Тя е страстна, но после я няма.
Потърси във съня само бели крила
Обичта е без плътска измама.
Не сънувай сълзите на клоуна стар.
Дъжд вали и изчезва Земята.
Знай тъгата ти има друг господар
и руши твоя Път в небесата.
Не сънувай!... Просто буден живей!
© Гедеон Все права защищены