ЖИВОТ
Тържища и пазари откриват днес
за съвест и погром
обидени ний плащаме с надежда
на дявола в разгром
На път от мисли, вопли
и тихи извори от тишина
се раждат само болки и неволи
кълнати в миг един от светлина
Продават се и хора вещи
търгува се с души едни
ах, колко пътищата лесни
погребват плачещи в светлини
По друми търсим и се борим
кълнем се във вярност
в мрак и тишина
Днес просяци, а утре феодали
търгуваме най светите неща.
По прошки стъпваме и плачем
в прокобата на миг един
животът ражда огъня в храма
да погребе оназ едничка любовта
© Елеонора Миладинова Все права защищены