Ти Пролет си благоуханна,
зелена, бяла, многоцветна,
от обич откровенна мàнна.
Добра си ти и топлосветна,
небесен дар от син безкрай,
душата ти пламти приветна.
И твоят чар е дивен Рай,
дошъл с усмивка на Земята,
за да твори в април и в май.
Живот е с тебе красотата,
вълшебството ти е любов,
любимка ти си на дъгата.
Мечти сияят с патос нов
и песните ти все са зов.
© Асенчо Грудев Все права защищены