Живот като Виенско колело
Каквото е станало, това е, което ще стане; И каквото е било извършено, това е, което ще се извърши; И няма нищо ново под слънцето. - Eклесиаст 1:9
Живот! – Като Виенско колело...
Затворен кръг из вечните завои...
Отлетялото, което е било
във друго време пак ще се повтори!...
Щастливи сме!... Оставили следи -
послания във храма на звездите!...
Но тежък шут в калта ще ни свали
на делниците сиви в низините!...
Протяжно скърцат тъжни колела -
предсмъртници със имена на хора!...
Съдбата им е винаги една!
Отзад! – Във сенчестата част на двора!...
И някой ден ръждивият метал
ще се свлече като ненужна дрешка!..
Но, претопен, ще блесне зажаднял
за нов Живот!... Във детска въртележка!!!…
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены
!!!