Живота си
Каквото и да се опитам да направя,
дори когато живота си искам да оправя.
Всеки път някой го разваля,
всичко надолу по склона се търкаля,
но поглеждам напред и се изправям.
Дори пред чувствата не се прекланям.
Боря се с всичка сили в това
да постигна нещо в живота.
Пак аз бавно си надигам главата,
понесъл поредния удар от съдбата,
готов да продължа към тъмнината,
готов да намеря в тунела светлината!
© Петър Маринов Все права защищены