От месеци наред се питам,
защо е толкоз странен,
защо е толкоз труден тоз живот?
Защо не може да е лесен,
да е хубав като песен
и защо ли има и тьга
вьв очите и вьв хорските сьрца.
Всеки иска да живее,
да се радва, да се смее,
но уви, в живота има радост,
има и тьга.
А може би сьдба това е,
може би...
да има мигове щастливи,
както и сьлзи горчиви.
© Радослав Димитров Все права защищены