17 сент. 2024 г., 07:06

Животът боли 

  Поэзия » Любовная
229 1 0

Животът боли

Боли от истината, от лъжата!

Фалшивата усмивка пак боли!

Боли понякога от тишината!

Дори когато плачеш без сълзи!

Болката във нощите те буди

стаена нейде в твоята душа!

Умират в мрака хиляди заблуди

в надеждата родени! Във страстта!

И любовта е болка, и животът!

Дори и щастието ни боли!

Смъртта боли, но тя ни дава срока

след който вече няма да боли!

А после ще поемем в тъмнината

заедно със своите души!

Сърцата ни ще бъдат във земята

заровени със нашите мечти!

Даже болката живот създава!

Всеки с болката се е родил!

След това потъва във забрава!

Бил е нявга нещо! Но е бил!

16.02024 г.

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??