Животът е...
Животът е велико приключение!
Животът е виенско колело!
Животът е игра, а не мъчение
в очакване на тъжно опело!
В живота все сме волни ученици,
без оглед на години, ръст и раса.
Понякога той пише ни шестици,
но изпитите са си все от класа.
Понякога ни учи със повтаряне,
понякога нарочно ни забива.
Но даже и забоя е отваряне
към цели. Нов свят ни се открива.
Животът се живее! Не се страда!
С усмивка преживяваме по-леко.
Накрая – епитафче за награда
и... волен полет нейде надалеко...
© Надежда Борисова Все права защищены