Сърце непознало любов
е мъртво, дори да тиктака.
Душа непознала живот
е призрак изгубен във мрака.
Ръце непознали страстта
(изсъхнали клони в пустиня),
очи непознали света
безцветни угасват (умират).
Такова сърце не живее,
душата се лута безпътна,
такива очи не копнеят,
такива ръце са безплътни.
Животът е дар с уговорка,
да вземаш от него по много.
Страхът е страж на затвора.
Той само слага окови.
© Биляна Битолска Все права защищены