Объркан, но и движен от поемите,
обстрелван често от онези,
които вярваха, че не решават те,
а че решава Времето –
герои на Световния Печат и Богове
от царството на Непристъпното богатство,
проблясва с фаровете си бездънни
срещу очите на света безнравствен –
животът ми – като любовен влак.
дек 2010
© Ема Венева Все права защищены