Вървиш, но накъде отиваш?
Защо е тъй далечен пътя към дома?
Защо, когато търсиш радост,
сълзи очите ти намират?
Прощаваш ли, когато другият сгреши?
А на теб прощават ли ти греховете?
Защо боли, когато някой си отива?
И защо със сълзи хората се утешават?
Дали когато имаш нужда от приятел,
някой ще ти подаде ръка?
Защото аз сама съм,
а имам нужда с някого да споделя.
ПРОСТЕТЕ МИ!
ЖИВОТЪТ Е УЖАСЕН!
Животът подигра се с мен,
а имам нужда с някой да говоря.
На някой свойта болка да разкажа,
на някой мили думи да шептя.
Защо са всички тъй студени?
Защо са всички с каменни сърца?
Къде си ти?
Защо не си до мен?
Защо те няма, когато си ми нужен?
Защо ми трябва приятелска ръка?
И болката в душата надделява…
Вървим, но накъде отиваме?
Дали отиваме си у дома?
Животът!!!
Винаги ли е така суров?
Винаги ли с болката човекът се развлича?
Винаги ли всички със сълзи се утешават?
И всеки в труден миг далече е от теб…
Къде, къде ще се завърнем?
Когато няма го – ДОМЪТ!
Когато в топлото огнище пламъкът отдавна не гори!
Когато „ХРАМЪТ” разрушен е – къде ще се завърнеш ти?
Защо е всичко тъй измамно?
… и ни тласка към смъртта?
15.09.2006г.
© Надежда Петкова Все права защищены