Щастлива съм, че Те познавам
макар частично, не напълно.
Пристъпвам и се доближавам
към извор на живот препълнен.
Ти оцветяваш люляково сивотата
в млечно лилаво тя се размива.
И тежкия товар на тишината
отстъпва пред мелодията жива.
Носител си на най-добрите вести,
Сам стана най-искряща новина.
Изпълнен с мир и с благочестие,
разпръсна щедро светлина.
Осъден бе, и мъртъв бе за кратко,
смъртта безстрашно Ти сломи.
Мракът победи – победата е сладка,
сега съм чиста – с кръвта Си ме уми.
Щастлива съм, че част от Теб съм
и може би прашинка в Твоята длан.
В този ден безгласно се досещам –
Възкръсването Ти, венчае творческия план.
© Мария Все права защищены