13 мая 2012 г., 16:46

Животът си върви 

  Поэзия » Философская
417 0 0

 Животът си върви

 

Животът си върви... И отминава!...

По стръмното край нас тече.

Отмива  низости и слава…

И вирнати глави сече!

 

Не се ли вкопчиш в него с длани,

от злоба във юмрук събрани,

не можеш да му се опреш…

И във средата му ще спреш!...

 

И като мъничка  гадинка

размахваш бързите крила…

над градове и над села,

но си оставаш песъчинка!

 

Върти се злото колело...

Така е днес и е било!...

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??