Жрицата
Ароматно вино ми наля
и тайно отровата добави,
но гръмовержецът това видя
и греха ти няма да забрави.
Дух* на отмъщението съм сега,
и Зевс при тебе ме изпрати -
ще бъдеш прелъстявана жена,
а после... и възмездие те чака.
Грехът ще те преследва векове,
ще бъде твое изкушение и бреме,
а в съня си ще чуваш гласове
на жертви - влюбените в тебе.
2009-07-25
* Аластор - демон на отмъщението
в "Орестия" (458 г. пр.н.е.) на Есхил
© Аластор Все права защищены