Песента на лудите -
жуженето...
Сенките говорят,
бездушно сумтят!...
...
За Безименната...
А за мен самата?...
Двете все май сме
на кръстопът...
...
За Безименната...
И за всичките й
сто лица!...
За Безименната...
И за многото й музи...
За Безименната...
За кристалния й свят...
За парчетата
от всичките мечти
обезверени...
...
За Безименната!...
...
Името й...
Вече го изтрих!...
Ала не забравих жарът
във очите пепеливи,
с който можеше
и зверове да укроти!...
...
Старата й вечна муза,
старият й вечен ад -
изгряващ с нощните звезди...
Едната крехка и непоносима,
сладострастна лудост...
Едната й амбиция
и болна страст!...
...
За Безименната...
И за всичките безименни...
И луди!...
За многобройните и
нелечимо болни "Аз"!...
За сенките безплътни
и за техните възлюбени!...
...
За Безименната...
И за всички нощни сенки
без тела...
...
Песента на сенките...
Песента на лудите...
Жуженето...
© Лилия Все права защищены
Жуженето...
Страхотно хрумване! Много ми хареса.