Богатството - жълтица по жълтица
разпиляно
в залеза над каменно море
Високо нейде ято полетяло
от вятъра отнесено расте
По росната трева - следи от самодиви
с дъх на биле
край извор синьо вили са хоро
Отнейде иде песен на косачи
и полъх нежен с мирис на сено
© Петър Димов Все права защищены