Стар приятел и чашка кафе!
Тихо плаче пианото някъде в здрача!
Стар приятел и нощ - кадифе,
нощ, каквато с години си чакал!
В малкия бар на големия град -
ниско стеле се дим от цигари!
Късна среща с побратим сърцат -
буйно сипят се спомени стари -
стари дати и млади лица,
позабравени, прашни картини,
как е хубаво някой в нощта
да те върне назад със години...
И изчезват тревогите твои далеч,
тихо стапят се някъде в здрача!
Стар приятел и чашка кафе -
нощ каквато отново ще чакам!
© Момчил Манов Все права защищены