Мама тръгна на война! В нощница воюва.
Бебето ли? В синева още кротко плуваше.
Девет месеца живя в лоното на мама.
Гръм ли чу, че изпищя? Майка му я няма!
Сука първо от кръвта. Плиснаха водите.
Майка му по тях вървя. С ангелите литна.
Сън му прати. Залюля люлката му вихър.
Име, майчице, му дай, нека се усмихне.
Тихо... Гука любовта. Бебето е живо!
Но не зная накъде хищникът отива.
Мама беше на война. В нощница воюва.
Раждането и смъртта!
Господи, ликуваш ли?
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Все права защищены
Поздрави, Tzvetna!