14 июл. 2010 г., 16:59

Кафе 

  Поэзия
1142 0 4

… А щях да ти предложа горчиво кафе,

защото виж на какво приличам -

ставам сутрин и гледам едва,

да съм тъй недоспала не ми прилича.

 

А щях да ти предложа горчиво кафе…

И то е, защото горчиво те обичам.

Ставам и тръгвам по боси крака,

а да бързам толкоз не ми прилича.

 

А щях да ти предложа горчиво кафе,

когато почуках на твоята стая.

Събуждам се сутрин с мисъл една -

името ти да крещя вечер в омая.

 

Аз щях да ти предложа кафе -

горчиво ли, това май няма значение.

Сега пиша тез редове, защото

горчивото в теб у мен не буди съмнение.

© Криста Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??