Разкажи ми, моля те, как се потъва
в бездънната бездна на кафяви очи.
Колко дълбоко можеш да стигнеш
и има ли дъно въобще разкажи.
Много са казвали, че докато са падали
са срещали Дявола...Вярно ли?
И са чули русалки гласче да извиват нейде от дъното на дълбоката паст.
Погледнал веднъж, оставаш пленен,
подмамен от топлото им кадифе,
но скоро разбираш, че си потънал завинаги
в очите със цвят на кафе.
© Силва Михалева Все права защищены